Мобилен интернет от Vivacom

by Атанас Цветанов on 03.08.2011

Vivacom

Vivacom

От няколко месеца ползвам мобилен интернет VIVACOM Traffic Unlimited XS. Взех го като добавка към ADSL-a, а и по простата причина, че няма да ми натежи на бюджета.

Условията за ползване са посочени на сайта на Vivacom:

  1. Това е тарифа за данни без възможност за гласови услуги;
  2. Трафикът на данни се тарифира на 1 KB;
  3. Включените MB не могат да се използват в роуминг;
  4. Минималната продължителност на договора е 1 година;
  5. Офертата е валидна за всички нови или настоящи клиенти на VIVACOM Net (ADSL) или на услуга, включваща VIVACOM Net (Пакетни услуги), при сключване на 12 или 24 месечен договор и при преподписване на съществуващия за настоящи клиенти;
  6. Включените МВ на максимална достижима скорост за Traffic Unlimited XS са 500 MB. След достигане на тези обеми, скоростта се ограничава на 128 Kbps.

За времето на ползването на интернета установих няколко неща:

  1. досега истински ми е потрябвал точно 3 пъти;
  2. след достигане на 500 MB, скоростта пада на 128 Kbit, което преобразувано от килобитове в килобайтове е 16 Kb. Тази скорост е абсолютно достатъчна да слушаш онлайн радио, да говориш по Skype или да браузваш;
  3. Скоростта на качване е по-голяма, отколкото тази на домашния ADSL;
  4. Най – забавното – няма ограничение на обема за качване.

Във връзка с последното, когато съм удома и имам да качвам обемни файлове, използвам мобилният интернет, тъй като скоростта на качване там е около 1.5 пъти по-висока. Парадокс, но е факт!

В тази връзка мога да отправя един съвет към Vivacom – да вдигнат скоростта на домашните ADSL-и за да не се задръства мобилната им мрежа с подобен на моя трафик.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: