Как да изключим автоматичните ъпдейти на Skype 5?

by Атанас Цветанов on 01.07.2011

От няколко месеца версия 5 на Skype започна здраво да ми лази по нервите. Повечето от вас, които ползват услугата помнят, че в края на май имаше ъпдейт, който сам инсталира гейм приложението Easybit Games Go. И макар и да направих своя избор приложението да не се инсталира, то минута по-късно видях иконата му на десктопа си. С малко мърморене и ровене в контролния панел деинсталирах приложението и продължих работа.

Днес обаче пускайки Skype автоматичният ъпдейт отново тръгна и се наложи да го изчаквам достатъчно дълго време за да се изнервя. Веднага след обновяване на версията се насочих към настройките на Skype с идеята да изключа автоматичните ъпдейти. С изумление открих обаче, че във версия 5 на Skype такъв избор не ми е предоставен!!!

Уважавам тази услуга и я ползвам от доста години. Разбирам, че е безплатна и, че в случая не мога да имам някакви претенции особено, когато не съм платил и една стотинка за нея. Това обаче не е причина да ми налагат ограничения, касаещи правото ми на избор и най-вече някой да има влияние върху машината ми.

Затова от днес използвам по-ниска версия на продукта. Изтеглих си Skype 4.2, където контрола върху ъпдейтите е изцяло в мои ръце:

{ 1 comment… read it below or add one }

Мартин юни 27, 2012 в 21:41

И аз имах същия проблем.Отиди в Start менюто.Пусни „Run“ .Въведи „%TEMP%“ без кавичките,после в папката ,която се отваря намираш файл на име „SkypeSetup“ или „SkypeSetup.ехе“ .Десен бутон и „Properties“.После „Security“.След това „Advanced“ .Там махаш правата на файла за всеки User, т.е файла да не може да бъде пускан пo никакъв начин.“Apply“ / „Ok“ и работата е свършена :)

Отговор

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: